Известие

Collapse
No announcement yet.

Няма ми го маслото!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Няма ми го маслото!!

Пичове,говорим за 2.4 jdt...онзи ден проверих маслото.Всичко беше прекрасно....маслото стигаше до втората черта на щеката....до тук добре....от както е карам няма пушилки,черни,зелени,бели,сини пушеци...все още всичко изглежда ок.....до днес сутринта....вдигам щеката....и ми пада чеенто ...щеката суха....никой няма...маслото на минимум ....пак слагам ...пак вада...не...масло няма...клякам от долу..да гледам да не е изтекло...не...сухо...гледам кулери,турбини,тръби,маркучи...не...и там сухо...а масло няма на щеката.
    Долях му един литър масло.....Излиза че от онзи ден когато всичко беше наред...до днес,съм изминал 50км в града....и днеес нямам масло на щеката....изгорила е 1 литър за 50км....
    Пак да повтора...като някой папагал....колата не пуши,дори и черно,което е характерно при ускоряване на дизел....и върви много.....
    някакви идеи?

колега единственото логично обяснение в този случай е, че се е свило. Ама чак с половин литър малко множко
    Да единия вариант е, че е изгорено от двигателя. Втория, че е изтекло, но не на място а по малко на път. И третия ако си го мерил по наклон последния път, а не хоризонтално в комбинация със свиване от студа да даде отклонение.
    sigpic
    Живота е компот и всеки се бори за слива във него.
    АЛФА РОМЕО 156 1,9 JTD предишна
    АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD сегашна 150p.s. 2003г

Comment

Първоначално публикувано от CHEFO666 Покажи съобщение
      Пичове,говорим за 2.4 jdt...онзи ден проверих маслото.Всичко беше прекрасно....маслото стигаше до втората черта на щеката....до тук добре....от както е карам няма пушилки,черни,зелени,бели,сини пушеци...все още всичко изглежда ок.....до днес сутринта....вдигам щеката....и ми пада чеенто ...щеката суха....никой няма...маслото на минимум ....пак слагам ...пак вада...не...масло няма...клякам от долу..да гледам да не е изтекло...не...сухо...гледам кулери,турбини,тръби,маркучи...не...и там сухо...а масло няма на щеката.
      Долях му един литър масло.....Излиза че от онзи ден когато всичко беше наред...до днес,съм изминал 50км в града....и днеес нямам масло на щеката....изгорила е 1 литър за 50км....
      Пак да повтора...като някой папагал....колата не пуши,дори и черно,което е характерно при ускоряване на дизел....и върви много.....
      някакви идеи?
      Ауспухът мазен ли е? Теч под колата?

Comment

винаги мери маслото на едно и също място, малък наклон дава големи отклонения, преди няколко дена смених моето, налях 5 литра и стои на минимума, друг път отиваше до горе, запалих поработи на място пак така, после карах стотина километра и се вдигна, не знам къде беше.Не мисля, че го е изгорила твоята.
        Last edited by lordliness; d.m.y г., 19:23.
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Алфата стои в гараж...при температура към 15 градуса в гаража....там е и равно,няма наклон на никъде.
          Да предположим че е изтекло по пътя някъде.....ама как точно един литър ша изтече ? ...Ауспухът , не е мазен ,и там бърках....черно,но не и мазно....
          Направо си го е изгорила.Налях и един литър и си застана на милиметър под максимума....после е покарах малко...изчаках я да истине....проверих го,и беше пак на макса....
          Мн странно....такова не ми се беше случвало......
          Само по себе си маслото е ЛИКИ МОЛИ 10в40,пича от който купих колата каза че е сменяно преди 1000 км....аз съм и навъртял още 4 хиляди..значи маслото да е на 5000км да речем...
          луда работа...

Comment

и аз съм с лики карам по 15 000 поне. Покарай още и виж пак
            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Проверяваш го редовно занапред и това е. Ако се повтори пак-трябва сериозно да се търси причината.Дано не се повтаря.
              166 2.4JTD-00г.

Comment

Пффф....дано не се повтаря....ма ше видим...един път тръгнало ли е ...
                мистерия...
                Тва е че не мога и да се сетя нещо да ми е направило впечатление...миризма,пушене,теч....единя ден има масло...на другия го няма.....за някви си 50км каране в града....
                Ще го следим и ще видим....

Comment

Преди няколко години след смяна на масло,и пробег около 150 километра със скорост около 130-140 ми светна лампата.Спрях вдигнах щеката нямаше никои.Погледнах от долу теч нямаше.Отидох отзад ауспуха чист,да де ама нещо ме накара да се загледам по задното окачване и тогава видях че в близките години от долу колата ръжда няма да хване
                  sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                    Преди няколко години след смяна на масло,и пробег около 150 километра със скорост около 130-140 ми светна лампата.Спрях вдигнах щеката нямаше никои.Погледнах от долу теч нямаше.Отидох отзад ауспуха чист,да де ама нещо ме накара да се загледам по задното окачване и тогава видях че в близките години от долу колата ръжда няма да хване
                    От къде беше теча?
                    166 2.4JTD-00г.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                      Как тъй бре..? .... я кажи какво е било...че може и при меен да е така....

Comment

тръби,маркуч, ама отвътре?

Comment

Според мен тече от някъде. За сто километра да изчезне и да не омазни ауспуха... Катализатор имаш ли?

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                            Според мен тече от някъде. За сто километра да изчезне и да не омазни ауспуха... Катализатор имаш ли?
                            Аз имам катализатор да....и точно тук ме съмнява че това е причината за да не виждам пушилките....и колата си е направо бъгава....

Comment

семеринг сигурно
                              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                              X